FB 24 okt 2021

Veel sponsorfamilies konden we stimuleren om actief met het verbouwen van groenten aan de slag te gaan, een kennismaking met deze groenten is dan ook wel op z’n plaats. Omdat het op Sri Lanka altijd tropisch is, zien we er groenten waar wij nog nooit van hebben gehoord. De Sri Lankanen eten 3 maal per dag rice and curry, en omdat er zoveel variatie van curries is, is het nooit saai. Van bittergourd, okra, jackfruit, cucumber, gotu kola (groene salade), kousenband(lange bonen), pompoen, boontjes, worteltjes, brinjol (aubergine), lufa, sopopro, capsicum kun je heerlijke curries bereiden. Onze sponsorkinderen hebben 13 soorten zaden gekregen, die SLS kocht bij een Agriculture Cenrtum. De meeste zaden doen het goed, maar sommige varianten laten het helaas afweten. De compost doet zijn werk en nu kunnen onze sponsorkinderen en hun families al extra groenten eten! We hopen natuurlijk dat de gekweekte groenten ook weer zaad opleveren.