
en daar zijn we trots op!
Sinds 2016 plaatsen we iedere week 2 à 3 keer een bericht op Facebook, een paar foto’s met een klein stukje tekst. Zo proberen we (potentiële) sponsors en donateurs op de hoogte te houden van onze activiteiten op Sri Lanka.
18 aug:
Nu de zon hier weer meer schijnt, doen wij ons best om een lekker kleurtje te krijgen. Op Sri Lanka doen de vrouwen grote moeite om zo licht mogelijk van kleur te zijn of te worden. Hoe lichter van kleur je bent, des te meer kans op een huwelijkspartner! Bij alle pharmacies worden speciale crèmes verkocht om de huid te bleken. Of dat gezond is, blijft onduidelijk. Ook in allerlei reclames op Sri Lanka zie je de lichtere huidskleur meer en meer. Zo worden vaak ‘blanke’ vrouwen gefotografeerd om artikelen aan te prijzen. Natuurlijk heeft in het verleden ook de vermenging van Singalezen/Tamils met westerlingen geleid tot de Burghers, die duidelijk een lichtere teint hebben. Dit valt de laatste tijd steeds meer op!

14 aug:
Het Community Center bij de Medagama School is prachtig opgeknapt met financiën van SLS. Senpathi Weerage, onze coördinator, stuurde ons de foto’s. De deuren en kozijnen, door de termieten aangevreten, zijn volledig vernieuwd, de vloer heeft een grote beurt gehad, de roosters om de apen tegen te houden zijn geschuurd en opnieuw geverfd. Ook het toiletgebouwtje, waar het water niet meer wegliep, kreeg een grote beurt! Gelukkig dat continuïteit bij SLS hoog in het vaandel staat. Wat zullen kinderen, ouders en leerkrachten genieten! Ook de Principal is blij verrast ! En wij zijn trots dat dit kan, omdat we zulke fantastische sponsors/donateurs hebben!



10 aug:
In het gebied waar SLS sinds 2002 kinderen sponsort, zijn weinig grote gezinnen. Onder onze sponsorfamilies is één gezin met 8 kinderen en één met 6 kinderen. We zien meestal gezinnen met 1, 2 , 3 of 4 kinderen. De overheid helpt deze arme gezinnen ook met geboortebeperking, als zij dat willen. In het begin van sponsoring door SLS steunden wij een paar keer twee kinderen uit één gezin. Maar al snel bleek dat het sponsoren van een kind het hele gezin helpt, waarna we één kind per gezin gingen sponsoren. Toen kregen we een speciaal verzoek uit Nederland om aan te sluiten bij de gezinssituatie van dit Nederlandse gezin met twee kinderen. We dachten dat er interactie zou plaatsvinden tussen het Sri Lankaanse gezin en het Nederlandse gezin. Helaas kwam dit niet op gang. Toen besloot het SLS-bestuur om maximaal één kind per gezin te ondersteunen. Wij kunnen drie à vier keer per jaar het sponsorkind thuis en/of op school bezoeken. Zo zijn 200 families blij met de ondersteuning voor hun kind.



06 aug:
SLS kreeg een verzoek om sponsoring voor twee kinderen uit een gezin omdat dat aansloot bij de gezinssituatie van de sponsorfamilie in Nederland. Voor Himal en Maleesha uit Karukkankulama hebben we dit geprobeerd. Himal werd 3 jaar geleden 18 jaar en zijn zus Maleesha nu ook: deze twee kinderen hebben hun school goed afgerond met O-level en halen ook hun A-level. Maar contact met de twee kinderen uit een Nederlands gezin is niet op gang gekomen. Maleesha is nu bezig met grade 13 en het gaat heel goed met dit meisje. Hun familie redt zich in het verre buitengebied met het verbouwen van mais en maniok. Met de Karukkankullama school heeft SLS al vanaf 2003 goede contacten. Jammer dat deze dubbelsponsoring niet voor herhaling vatbaar is. Bovendien gaat SLS er van uit, als een kind in een Sri Lankaans gezin wordt gesteund de hele familie daar baat bij heeft.
02 aug:
Veel landen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië kunnen de rente op hun schulden niet meer betalen, laat staan dat ze hun schulden kunnen aflossen. Sri Lanka kon in 2022 niet meer aan zijn financiële verplichtingen voldoen. De nieuwe schuldencrisis is moeilijk op te lossen omdat de schulden niet alleen uitstaan bij westerse landen en banken, maar voor een groot deel ook bij China. Wij maakten zélf mee dat westerse producten niet kunnen worden ingevoerd, omdat het land geen buitenlandse valuta heeft. De overheidsschulden zijn sinds corona, hogere grondstofprijzen en inflatie wegens mismanagement geëxplodeerd. Voor rijke Sri Lankanen geen probleem, maar de gezinnen die SLS sponsort en heel veel arme gezinnen lijden hier dagelijks onder. Wij vinden dus dat de korting op ontwikkelingssamenwerking in Nederland van de baan moet.

29 juli:
Een van onze sponsorfamilies was deze week op bezoek bij hun sponsorkind Dulaniya en ook op haar Yahalegama School. Zij verbleven 5 dagen met 7 personen in het Garden House B & B van Senpathi, onze coördinator in Anuradhapura. In overleg met de school doneerden zij sokken en ondergoed aan de leerlingen. Ook werd er samen gevoetbald en leerden zij aan de leerlingen het balspel ‘lummelen’. Mr. Mapa, de principal, vertelde hen mooie verhalen en liet hen de Sri Maha Bhodi bij de boeddhistische monniken zien. Vanuit Anuradhapura gingen zij naar Trincomalee, Sigiriya en op olifantensafari Kaudulla. Hartelijk dank voor jullie jarenlange steun aan Dulaniya en ook aan haar school!



25 juli:
Deze weken wordt er hard gewerkt om het Community Center bij de Medagama School weer op te knappen! Het houtwerk, deuren, ramen, luiken worden vernieuwd omdat de termieten het hout als voedsel gebruikten. Het schoolteam, de ouders en de leerlingen zijn hier blij mee.



21 juli:
De foto’s van de laatste acht nieuwe sponsorkinderen zijn geprint. Voor enkele kinderen vonden we al een enthousiaste sponsor! Daarnaast krijgen sponsors van kinderen die 18 jaar zijn geworden, als zij dat willen, een ‘nieuw sponsorkind’. Voor deze allerarmste schoolkinderen is jullie steun van groot belang. SLS zorgt dat ze in december hun schoolbenodigdheden voor elk nieuw schooljaar krijgen. Als de kinderen 10 jaar worden, regelt SLS een stevige fiets, wat hen stimuileert om regelmatig naar school te gaan. Door de contacten met de kinderen komen wij bij hun gezinnen en op hun scholen. Ook voor de gezinnen en scholen realiseert SLS projecten in samenwerking met de lokale bevolking: het is van groot belang dat de Sri Lankanen zélf de handen uit de mouwen steken!

13 juli:
Op onze vertrekdag 8 juli konden wij het begin van het Project Renovatie Community Center Medagama meemaken. In 2011 en 2012 bouwde Sri Lanka Support met geld van de Vastenaktie Walcheren een prachtig Community Center voor Medagama Middendorp) . Ook mw Ger van Waegeningh van de Vastenaktie was toen bij de opening van dit Center op Sri Lanka aanwezig. Na al die jaren is een grondige renovatie hard nodig, de termieten hebben het houtwerk flink aangevreten en deuren en kozijnen zijn zwaar beschadigd. Ook de houten daklijsten moeten vervangen worden. Vanuit Nederland zullen wij dit project volgen en opnieuw ervaren dat het resultaat voor de school en de gemeenschap van grote waarde is. We houden je op de hoogte!



05 juli:
Voor onze nieuwe sponsorkinderen openen de ouders zelf het spaarbankboekje bij de National Savings Bank. Wij krijgen de nieuwe boekjes en noteren de (dan juiste, volledige) gegevens van de kinderen en de bankboekjes. Daarna storten we een bedrag op het boekje en met een schooltas vol schoolspullen, (en dankzij een extra donatie) een t-shirt en een paar badhanddoeken, gaan we naar de kinderen thuis. Als zij ons dan voor de 2e keer zien, is de angst voor de blanken al ver over. “Wanneer komen jullie weer?” is dan een normale vraag! Drie tot vier keer per jaar bezoeken we de kinderen thuis en/of op school; SLS leert zo de thuissituatie goed kennen en op school horen wij of het goed gaat. Als de kinderen de school (blijven) bezoeken, gaat de sponsoring door tot ze 18 jaar zijn: een stimulans om regelmatig naar school te gaan.



01 juli:
De laatste weken bezoeken wij door onderwijsteams voorgedragen nieuwe sponsorkinderen. Bij enkele kinderen is de situatie meer dan schrijnend, de afstand tot school is groot en er is geen vervoermiddel voorhanden. Een meisje woont zo’n 5 kilometer van school en zij gaat ‘s morgens om 6.30u lopen om op tijd op school te komen. Een alleenstaande moeder wil graag werken, maar heeft geen vervoer. Onze nieuwe ‘junglefamilie’ woont op een plaats die amper bereikbaar is. Met onze tuk-tuk konden we hun trieste onderkomen niet vinden en de moeder rende in de hitte (40 graden) een paar kilometer naar een plek om ons de weg te wijzen. Een stevige transportfiets zal deze familie helpen overleven. SLS heeft een Fietsenfonds voor de sponsorkinderen, maar in deze drie situaties hebben wij een bijzondere donatie benut: deze fietsen geven weer wat glans aan het leven van een groep mensen.



27 juni:
Een arts vertelde ons waar we naar toe konden om ook onze babykleertjes, -knuffels en -speelgoed te kunnen uitdelen. Daarmee zijn we meer te weten gekomen over de zorg voor zwangere vrouwen in Anuradhapura en de begeleiding bij de geboorte. In 33 regio’s zijn er Medical Health Centers waar artsen , verpleegkundigen en midwives (vroedvrouwen) de zorg voor moeder en kind op zich nemen. Toen wij het Medical Center bij Devianpiyatissa binnenkwamen, was iedereen onmiddellijk betrokken. We spreidden al het meegebrachte op de tafels uit en enkele van de aanwezige vrouwen gingen de wijk in om moeders met baby’s uit te nodigen om wat spulletjes te komen uitzoeken. Zo’n snelle actie maakten we zelden mee: 10 minuten later stonden de eerste moeders met kinderen kleertjes uit te zoeken. De arts vertelde ons over hun werkwijze en adviseerde ons over ‘wat te doen als bij een sponsorkind een geboortecertificaat ontbreekt’ (wat incidenteel gebeurt). Geen geboortebewijs betekent nl. geen school, geen bankboekje enz. want je bestaat gewoonweg niet! Zo nodig mag SLS bij zo’n zoektocht een beroep doen op deze arts. Hiermee wordt ons B.B.I. (baby bag initiatief) duidelijker. Veel arme gezinnen kunnen hiervan gebruik maken.



19 juni:
Op Sri Lanka is groot gebrek aan kippeneieren en kippenvlees. Bij rice en curry eten de Sri Lankanen in betere tijden regelmatig een stukje kukulmas (kippenvlees). Nu er gebrek aan bijna alles is, worden er 176.000 bevruchte eieren (hatchting eggs) uit Nederland geïmporteerd om hier op Sri Lanka deze eieren uit te laten broeden en de kippen hier te laten groeien om toch meer kippenvlees te kunnen consumeren. Wij dachten eerst dat het een flauwe grap was maar dit gebeurt echt! Ook zijn wij heel nieuwsgierig wie op dit idee is gekomen, tot nu toe zijn we daar nog niet achter! Maar met alle heerlijke groenten die hier verbouwd worden is de rice en curry ook heerlijk!


15 juni:
Meerdere scholen vragen SLS om sportmaterialen zoals voetballen, volleyballen, volleybalnetten, cricketsets, enz. Dit wordt nl. niet door de overheid betaald. Voor de Perimiyankullama Ashoka School in het Anuradhapura District (750 leerlingen) konden wij vanwege een onverwachte donatie 3 voetballen, 3 volleyballen en een volleybalnet aanbieden. Helaas zijn de prijzen voor goede import sportspullen meer dan verdrievoudigd .Van de teams op deze school kwamen de vertegenwoordigers samen met hun principal, vice-principal en sportteacher (PTI) om alles in ontvangst te nemen. De voetbal- en volleybalteams kunnen zich weer volop bezighouden met hun sport en ook weer wedstrijden organiseren met andere scholen!



11 juni:
Janny: ”Vandaag is Erna op Sri Lanka gearriveerd! En dat is heel bijzonder, zij was al jaren gewend om elk jaar eind november, begin december naar Anuradhapura te komen om te helpen met het in orde maken en uitdelen van de schooltassen voor het nieuwe schooljaar. Vanwege corona en haar thuissituatie was ze hier in 2019 voor de laatste keer. Nu is ze er weer een paar weken om projectwerk te doen. Maar al die tijd heeft Erna in Nederland niet stilgezeten, zij houdt alles wat voor SLS op de computer wordt gezet, nauwgezet bij! Aangeleverde foto’s en stukjes verwerkt ze voor Facebook; ook het Boekverkoopproject loopt dankzij haar fantastisch. Als op Sri Lanka foto’s worden gemaakt van sponsorkinderen en projecten zorgt Erna er voor dat onze SLS-sponsors die toegestuurd krijgen. Veel hand- en spandiensten worden door Erna geregeld. Onze SLS-bestuursleden en vrijwilligers noemen Erna ‘onze super-supporter’”.



04 juni:
Van 29 mei t/m 9 juni worden op heel Sri Lanka O-level (11 jaar onderwijs) examens afgenomen. Alle andere schoolkinderen zijn deze periode vrij. Op 3 en 4 juni werd Poson Poya (speciale volle maan) gehouden. Veel Sri Lankanen komen dan naar Anuradhapura, omdat daar de heilige Sri Maha Bhodi Tree staat. Het is de drukste tijd van het jaar, alles wordt daar op ingericht. Veel portocabin toiletten, veel bloemenverkopers, veel dranken en hapjes zijn te koop. In deze tijd kun je geen alcohol kopen, de Wineshops zijn gesloten. In de wewa’s poedelen de pelgrims om de warmte aan te kunnen. De busjes zijn afgeladen met families en vrienden. Elke Sri Lankaan komt toch zeker eenmaal per jaar naar de Bhodi Tree.




31 mei:
De school in MahaMankadawela grenst aan de weg. De weg ligt veel hoger dan het schoolterrein. Dat is in de loop der jaren zo ontstaan doordat bij tropische regenbuien de aarde van het schoolterrein wegspoelde. Op deze plek staan schommels, klimtoestellen, een glijbaan en een evenwichtsbalk. Voor de stevigheid waren die allemaal in beton gestort! Omdat veel aarde wegspoelde, is het beton vrijgekomen en is het gevaarlijk geworden. Je struikelt over de brokken beton. Er is lang nagedacht wat de beste oplossing hiervoor is: rondom de speeltoestellen worden nu lage afzettingen geplaatst, die de grond gaan tegenhouden. Alle speelwerktuigen worden opnieuw ingegraven, zodat het veiliger wordt voor de kinderen. Bijna alle toestellen waren bovendien kapot: alles krijgt nu een goede opknapbeurt en over een paar weken kan er weer volop gespeeld worden, dankzij SLS!



27 mei:
Janny: “SLS wil elk jaar 3 tot 4 keer de sponsorkinderen thuis en/of op school bezoeken. Al een paar dagen na aankomst stond mijn hele appartement vol met goed gevulde voedseltassen en balen rijst. Omdat het appartement op een verdieping ligt, was het een heel karwei om alles boven te krijgen. Met de adressenlijsten van de sponsorkinderen per regio gingen we elke dag, eerst met 2 tuk-tuks, later met 1, de tassen en balen rondbrengen. Omdat we deze keer ook van alle kinderen de gehaakte fotolijstjes hadden, wist Asanka feilloos in de jungle de huisjes te vinden. Voor elke familie was dit een grote verrassing, een tas vol etenswaar! Het is duidelijk dat er niet veel in voorraad is bij de families! Per dag slinkt nu de berg rijst en staan er steeds minder tassen; nog even doorzetten en dan is dit project afgerond. We hopen zó dat de economische situatie op Sri Lanka verbetert, zodat de families selfsupporting zijn w.b. voedsel. Veel SLS sponsors hebben een extra bedrag voor een voedselpakket gestort, hartelijk dank daarvoor!”



23 mei:
Janny: “Dunumadalawa College, de verst afgelegen school waar wij hier ooit terechtkwamen, is een van de allerarmste scholen in North Central Province. Bij een vorig bezoek had ik alleen een tas potloden bij mij en zelfs daar waren de leerlingen al blij mee! Nu we nog 15 volle schooltassen over hadden, kozen de leerkrachten de kinderen die weinig tot niets hadden en deelden zij deze schoolmaterialen uit. Zo kreeg dit alles toch een goede bestemming. Omdat de school zo afgelegen is, zal SLS hier een enkele keer incidenteel komen door contacten met bekende leerkrachten die elke schooldag op de motor naar deze school gaan. Het zijn bijna allemaal ‘male teachers’, voor de ‘female teachers’ vindt het Zonal en Provincial Education Office de Dunumadalawa School te ver weg. Ook zijn er in dit gebied veel wilde olifanten die erg gevaarlijk zijn.”

19 mei:
Noteer in je agenda: genieten van muziek én tegelijk een kansarm kind op Sri Lanka de kans bieden naar school te gaan? Dat kan bij het tweede concert van het Freedomkoor Zeeland op 10 juni in De Vroone, Kapelle (Zuid-Beveland). Hun eerste concert vond plaats in de Nieuwe Kerk in Zierikzee op 12 mei jl.: een groot succes! Ook kaarten voor het tweede concert zijn aan de zaal te koop, maar eveneens te bestellen via een mailtje aan freedomkoorconcert@zeelandnet.nl Het #freemdomkoorzeeland sponsort SLS!



15 mei:
Gideon was al een paar dagen op Sri Lanka toen Janny daar op 17 april arriveerde. In Negombo wachtte hij haar op om samen naar Anuradhapura te rijden. Daar hebben ze heel snel voedselpakketten, balen rijst en fietsen voor onze sponsorkinderen geregeld. Gideon ging mee naar de gezinnen om alles uit te delen. Normaal repareert hij tijdens zijn verblijf op SL op veel scholen computers, maar deze periode bleken de kosten voor onderdelen daarvoor heel hoog. Het bezoeken van de SLS-sponsorkinderen met de tuk-tuk bleek voor hem ook een mooie ervaring. Zoveel gezinnen blij maken met ‘dry ration’ en een baal rijst … Bij de meeste gezinnen overhandigde hij de portretjes van de kinderen aan moeders en oma’s. Net voor vertrek werden er afspraken gemaakt voor ondersteuning in de IT-klassen op de scholen. In het najaar of in februari 2024 wordt dit werk voortgezet. #ITopSriLanka #voedselpakketten #dryration



11 mei:
Lasitha, geb. 08.05.2005: vanaf 2011 tot nu is Lasitha Laxshan door zeer gemotiveerde sponsors gesteund. Lasitha zat op de MahaMankadawela school en woonde aan een wewa (meer) waar zijn vader viste. Het was vooral in het begin armoe troef. Soms bracht de vis wat op, soms was er weinig vis. Lasitha had een broer en in de loop der jaren kwam er nog een zusje bij. Het zusje had een chronische ziekte waar veel zorg en aandacht naar uitging. Lasitha en zijn broer verzuimden in die tijd regelmatig school. De principal van de school mrs. Geethanjalie maakte zich zorgen over de jongens en besteedde daar tijd aan. SLS kon door donaties van de sponsors helpen om hun huisje uit te breiden met een keuken en een kamer. Lasitha is jammer genoeg niet geslaagd voor zijn O-level, maar hij is nu een grote, stevige jongen die zijn ouders kan steunen. Met hun zusje gaat het gelukkig ook beter.
07 mei:
Janny: Als we nu op scholen komen in het Anuradhapura District zien we allemaal schoolkinderen lopen met de SLS Go Green tassen. Op 2 december hebben wij er 540 gegeven aan kinderen van 27 scholen. Leuk om nu te zien dat de tassen volop gebruikt worden om hun schoolspullen en lunches mee te nemen van huis naar school. We zien dat veel kinderen op de scholen gebrek hebben aan schoolmaterialen, vooral papierwaren zijn sterk in prijs gestegen. In ieder geval kunnen wij onze 200 sponsorkinderen blijven steunen omdat onze sponsors hun jaarlijkse sponsorgeld storten. Hartelijk dank daarvoor!



03 mei:
In Anuradhapura zijn veel mensen bezig met de voorbereidingen voor Vesak (5 mei). Overal zie je dat er gewerkt wordt aan Vesak lampionnen. Vesak is het feest van het licht, een van de belangrijkste festivals: ook Sri Lanka viert Boeddha’s geboorte. Het is vooral een dag van verdienstelijke daden, zoals ‘geven’ (goed karma!), deze worden ‘miljoenen keren vermenigvuldigd’. Er zijn ca. 500 miljoen boeddhisten over de hele wereld, in tientallen landen. Vesak is een feestdag voor alle boeddhisten, maar hij wordt verschillend gevierd volgens de lokale gebruiken. Op Sri Lanka worden overal ‘Vesak-lamps’, grote lampionnen, opgehangen. Met het maken van deze Vesak-lamps is iedereen dagen bezig! Vesak is een van de Poya-dagen (volle maan). Natuurlijk zijn ook alle scholen weer vrij! SLS gaat volop door met het bezorgen van voedselpakketten aan de sponsorkinderen en hun families. Ook brengen ze elke dag een fiets naar een 10- jarig sponsorkind



28 apr:
Janny vertelt over haar bijzondere bezoekers: “Mijn kinderen Sigrid en Hugio, en m’n kleinkinderen Nina en Kiki zijn op bezoek in Anuradhapura! Ook voor hen is het wennen aan de extreme warmte! De eerste dag zochten ze een zwembad op, maar daarna gingen zij graag mee naar sponsorkinderen en hun families. Het was leuk om hen de voedseltassen en zakken rijst te laten uitdelen. Ze gingen ook een dag op de fiets naar de Sacred City, en dat is pittig, met deze temperaturen. Nu vertrekken we naar Kaudulla, waar meer dan 200 wilde olifanten zijn. Daarna willen ze naar de oostkust om de Indische Oceaan te ervaren. Het is fantastisch dat zij, net als ik, genieten van rice and curry, en alles wat de tropen te bieden hebben!” #SriLanka #sponsoring #sponsors #voedseltekort



24 apr:
Op 20 april kregen de eerste sponsorkinderen weer een voedselpakket, in Kalaththewa. Een goed gevulde tas met houdbare etenswaren (een koelkast hebben ze niet …), en een baal met 10 kg rijst; deze zijn meer dan welkom! Het is duidelijk dat elke dag drie maaltijden voor onze sponsorgezinnen nu niet haalbaar zijn. Het voedselpakket dat SLS hier bij deze 200 families gaat brengen, is dan ook een aanvulling op hun karige maaltijden. De kinderen thuis bezoeken betekent ook weer een kijkje nemen in het gezin, zodat we evt. bijzondere situaties kunnen signaleren! Én oma of moeder krijgt het door onze creatieve sponsor gehaakte fotolijstje. Ook deze geste maakt mensen blij!



20 apr:
Toen Janny op Sri Lanka aankwam, was het wel weer wennen aan het ‘Hot Weather’ . Ze worden gewaarschuwd om veel water te drinken en de schaduw op te zoeken. Op het heetst van de dag is het 37 graden. Op het kaartje kun je zien dat Anuradhapura in het donkere, heetste, gedeelte ligt, dus ze beginnen kalm aan. Eerst gaan ze naar de Parasangaswewa School om te kijken of de geplande muurschilderingen zijn voltooid. Ook zijn ze bezig om 200 voedselpakketten te organiseren. Ze schrikken van de gestegen prijzen! Zodra ze de pakketten hebben, starten ze met het bezoeken van sponsorkinderen. Verder zijn de fietsen voor 10-jarigen besteld. Maar de waarschuwingen voor de hoge temperaturen nemen ze zéker ter harte!


14 apr:
Happy New Year – Subha Nava Vasarak – සුභ නව වසරක් – மகிழ்ச்சியான புதிய ஆண்டு Vandaag, 14 april, is het Nieuwjaar op Sri Lanka! Deze dagen zijn de scholen gesloten en overal worden spelen georganiseerd voor iedereen. Vaak zijn het activiteiten die nog gebleven zijn nadat de Nederlanders uit Sri Lanka zijn vertrokken. Bijv. een afstand lopen met een ei op een lepel zonder het ei te laten vallen. Een kussengevecht, zittend op een lange paal tussen een verhoging, wie het het langste volhoudt om te blijven zitten, wint! En ook zaklopen is nog steeds een favoriete bezigheid. En met je mond iets uit een emmer gevuld met water te pakken zien te krijgen. De Dagoba’s/Stupa’s worden wit gemaakt en huizen/hutten worden schoongemaakt. Iedereen trekt zijn/haar beste kleren aan!



29 mrt:
Bruiloftsfeest in Anuradhapura: onze Asanka is op 23 maart getrouwd met Nilakshi. Het was toch nog heel onverwachts: het huwelijk zou in de tweede helft van juli voltrokken worden. Nilakshi zou 4 januari naar Sri Lanka terugkomen uit Malaysia, maar dat werd 4 februari. En op 22 maart hoorden we van Senpathi dat ze op donderdag 23 maart al gingen trouwen. Het werd een kleine bijeenkomst met familieleden en vrienden, en natuurlijk mocht Senpathi getuige zijn. Hij zorgde ook voor een serie foto’s van het bruidspaar. Asanka is iedereen die hem met het verbeteren van zijn huis heeft gesteund extra dankbaar! Er zit nu een dak op de keuken en er is een badkamertje. De donaties zijn heel goed besteed! Asanka is nu 41 jaar, vanaf het begin heeft hij ons met zijn tuk-tuk overal heengebracht, zijn bruid is 31 jaar en Sri Lanka Support wenst hen een prachtige toekomst.



25 mrt:
Even voorstellen: mijn naam is Johan de Koning. Ik ben architekt in Middelburg en doceer part time op verschillende architectuuropleidingen. In 1993 leerde ik Janny Fioole kennen, toen ik van haar de opdracht kreeg om een kinderdagverblijf op het Meiveld in Middelburg te realiseren. Rond de millennium wisseling was ik bij haar op Sri Lanka en in 2005 raakte ik betrokken bij de renovatie van scholen die bij de tsunami in 2004 daar ernstig beschadigd werden. Sinds die tijd onderhoud ik een warme relatie met het land en de stichting SLS. Ik heb twee neven die in Sri Lanka zijn geboren; zo is er ook nog een bijzondere familieband. Eind februari 2023 koos het bestuur van SLS mij als opvolger van Jan Fransse tot voorzitter van SLS

FB 25 mrt 2023
FB 29 mrt 2023
FB 14 apr 2023
FB 20 apr 2023
FB 24 apr 2023