Facebook post

Sinds 2016 plaatsen we iedere week 2 à 3 keer een bericht op Facebook, een paar foto’s met een klein stukje tekst. Zo proberen we (potentiële) sponsors en donateurs op de hoogte te houden van onze activiteiten op Sri Lanka.
Voor wie zonder Facebook is:

de laatste Facebook posts

FB 20 juni:

We zijn superblij met zoveel trouwe kindsponsors. Want schoolkinderen stimuleren om zolang mogelijk onderwijs te volgen is onze doelstelling. Maar soms zijn er omstandigheden dat een sponsoring voortijdig wordt gestopt. Bijvoorbeeld door overlijden of door financiële omstandigheden van de sponsor, soms door een misverstand. SLS wil waar maken wat zij belooft, dus als de kindsponsoring stagneert, wordt een nieuwe sponsor gezocht. Mocht je een iets oudere jongen willen ondersteunen: we zoeken voor Thiekshana (14 jaar), en Nadun (15 jaar) een (nieuwe) sponsor voor € 110 per jaar. En miv het nieuwe jaar voor Thenuka en Kavidu (beiden 13 jaar). Kinderen worden gesponsord tot en met het kalenderjaar waarin zij 18 jaar worden.

FB 16 juni:

Als je een organisatie / bedrijf / school / familie / kerkgemeenschap / particulier weet die een GOED DOEL zoekt, geef hen én ons dan een tip. SLS krijgt voortdurend aanvragen voor zinvolle, praktisch uitvoerbare projecten, groot en klein. Dit varieert van een verzoek om schoolschoenen voor een groep kinderen op een school tot verbetering van de watervoorziening. Ook leveren we vaak materialen voor onderhoud van eerder gerealiseerde projecten. We waarderen de inzet van de lokale bevolking op Sri Lanka enorm! De bereidheid om zelf aan te pakken is heel groot, dat motiveert ons om ondersteuning te blijven bieden. Samen kunnen we heel veel positieve acties uitvoeren. Maar hiervoor blijft altijd geld nodig!

FB 12 juni:

We zijn trots op het feit dat wát we zeggen, ook klopt ! Al heel wat kindsponsors bezochten in de loop der jaren ‘hun’ sponsorkind op Sri Lanka, waarbij zij ook echt hun eigen sponsorkind ontmoetten! We weten dat sponsors het over het algemeen erg waarderen als ze iets horen van/over het kind. Een enkele keer schrijft een sponsorkind zelf een korte brief (in het Engels) naar zijn/haar sponsor, en hoewel dat eigenlijk niet echt hoort bij de cultuur van SL, stimuleren wij dat wél! Daarnaast proberen we zo vaak mogelijk foto’s door te sturen om te laten zien dat het gedoneerde geld echt besteed is aan schoolspullen, aan een attentie, een Foody Bag enz. Bovendien ‘groeit’ de sponsor op die manier in de loop der jaren mee met het opgroeiende kind. Op onze website vind je onze jaarrekening, en mocht je vragen hebben, dan beantwoorden we die graag. SLS gaat voor transparantie!

FB 08 juni:

Tussen 21 mei en 2 juni kregen al onze 200 sponsorkinderen en hun families een Lockdown Foody Bag, een tas vol levensmiddelen en een baal rijst. SLS deed een oproep om deze actie te steunen en direct kwamen de giften binnen. Inmiddels ontvingen we hiervoor ruim € 6.000, waarmee zelfs de extra kosten (zoals tasjes en vervoer) zijn gedekt. Senpathi stuurde ons dagelijks foto’s van de uitdeling aan de sponsorkinderen en deze stuurden wij door naar alle kindsponsors, met de nodige informatie. Wij zijn heel blij met al deze steun, omdat op Sri Lanka de situatie heel moeilijk is; ouders gaan zelfs in de jungle op zoek naar eten in de vorm van bladeren, paddestoelen, vruchten, enz. Volgens Senpathi en de leerkrachten is dit in vele jaren niet voorgekomen. Ook belangstellenden die op Facebook en op onze website de oproep zagen, hebben donaties gedaan. Iedereen die de uitdeling van deze Lockdown Foody Bags mogelijk maakte: ‘bohome estuti’ (hartelijk dank)!

FB 31 mei 2021

FB 23 mei 2021

FB 19 mei 2021

FB 15 mei 2021

FB 11 mei 2021

FB 7 mei 2021