ZOMERMARKT TER REEDE

Zomermarkt Ter Reede 2005, 2006 ... enz. ... 2014, 2015, 2016, 2017  !!!

Sinds ze bij de tsunami in 2004 alles kwijtraakten, is de opbrengst van de verloting, de rommelmarkt en de 2e handsboekverkoop tijdens de jaarlijkse Zomermarkt van Ter Reede in Vlissingen voor het Elderly Home in Batticaloa! Ook de breiclub van Ter Reede breit voor deze groep ouderen in Sri Lanka: fantastisch!!
Voor de honderden euro’s kunnen weer de meest noodzakelijke dingen worden gekocht. 

Ieder jaar mag het Elderly Home, zodra het eindbedrag bekend is, een wensenlijstje maken. Wat hebben ze hard nodig? Is er iets kapot wat dringend gerepareerd moet worden? Is er nog ruimte voor iets leuks, iets extra’s voor de bewoners?

Janny, SLS veldwerker, gaat er ieder jaar persoonlijk naar toe, zodat ze ziet hoe de honderden euro’s besteed worden/zijn. En het wordt héél goed besteed, tot op het laatste dubbeltje, dat kunnen we verzekeren.
Na de tsunami was de eerste aanschaf: matrassen en klamboes, want alles was weg! Ook kochten we meubilair en spulletjes voor in de keuken, kleding, een televisie, verzorgingsartikelen, en niet te vergeten bijv. de reparatie van de o zo noodzakelijke waterpomp! 

Met geld van de Zomermarkt, samen met de opbrengst van de verkoop van de CD met Zeeuwse verhaaltjes van Engel Reinhoudt konden we zelfs een 2e hands tuktuk voor hen op de kop tikken. Daarmee reden Janny en Senpathi richting Batticaloa! Van deze tuktuk hebben ze met z’n allen héél veel plezier

10 jaar lang konden we dank zij de donatie van Ter Reede het Elderly Home in Batticaloa op deze manier steunen. Daarna kozen we om praktische redenen een Elderly Home in de directe omgeving van Anuradhapura, met ook heel arme ouderen en nauwelijks voorzieningen. Nu kunnen we hén jaarlijks verrassen met een persoonlijke attentie of iets voor gezamenlijk gebruik!