Samsamschool in Wijchen, februari – juli 2014

Febr. De actie op de Samsamschool in Wijchen, die half februari van start ging, loopt als een trein. We hebben al drie containers met flessen opgehaald en de flessenactie loopt nog door tot eind maart. Met al wat we extra kregen, staat er nu al bijna 300 euro op de geldmeter! Op 2 april (11-12u) houden we de sponsorloop. Ook gaan de leerlingen cupcakes bakken, voor de verkoop!

April. De sponsorloop voor de Kalaththewaschool op Samsam was een grote happening. Het was prachtig weer en behalve onze enthousiaste leerlingen en leerkrachten was er veel publiek om de leerlingen aan te moedigen. Alle leerlingen hebben rondjes gelopen op een uitgezette route rond de school. Wat een inspanning. En dat allemaal om een steentje  bij te dragen voor het goede doel: een nieuw toiletgebouw voor de Kalaththewaschool te Sri Lanka. ook zijn er door veel ouders samen met hun kinderen cupcakes gebakken. (Het meel was ook gesponsord, dus netto winst!). Die zijn verkocht met een gratis beker thee/koffie/limonade/chocomelk. Deze sponsorloopdag heeft totaal 1.087,42 + 118,89 (cupcakeverkoop) = €1.201,36 opgeleverd en er komt nog steeds geld binnen. De flessenactie heeft 227,90 opgebracht. En alle bedragen waren spontaan gesponsord. De geldmeter staat nu op 1.536,76!

 

 


Juli. Op 3 juli was er een spetterend eindejaarsfeest op Samsam met een loterij met grandioze prijzen. En wij waren erbij!! Alle groepen lieten zich van hun beste kant zien en deden allerlei spannende Aziatische dansjes. We zagen trommelprinsjes en bloemenprinsesjes, een heleboel slangen, leeuwen en tijders, zelfs olifanten! En toen was het tijd voor de verloting.
Iedereen wilde best íets van die mooie prijzen winnen, die beschikbaar waren gesteld door allerlei winkels en bedrijven uit de omgeving. In die tussentijd werd al het geld geteld, dat de verloting had opgebracht. En toen alle prijzen door de gelukkige winnaars waren opgehaald, werd Janny op het podium gevraagd en kon het eindbedrag worden bekend gemaakt: 2.200 euro!! Heel blij reden we terug naar Middelburg.