Doorlopende projecten

  • Fietsenproject voor de sponsorkinderen
  • Opknappen schoolmeubilair
  • Waterprojecten op scholen
  • Onderhoudsplannen van uitgevoerde projecten
  • Brillenuitdelingen

NAAILESSEN in het Community Center

Begin januari 2012 zijn de naailessen gestart in het Community Center in Medagama, er zijn zes trapnaaimachines beschikbaar. Een naailerares is gestart met een groep van 20 vrouwen en meisjes. Bewust is gekozen voor tien schoolverlaters en tien vrouwen uit de omliggende drie dorpen. In 2016 worden deze naailessen hier nog steeds gegeven. Zodra er op deze locatie geen behoefte meer aan is, verhuizen we de naailerares mét de naaimachines naar elders ...

 

BRILLENUITDELINGEN

Doorlopend verzamelen we brillen en brillenkokers om in Sri Lanka uit te delen. Vooral de monturen zijn daar onbetaalbaar voor de arme dorpelingen. De glazen kunnen er vaak voor een klein bedrag worden in gezet. Een paar keer per jaar kunnen we in een dorp ca. 100 brillen laten uitzoeken en passen. Meestal wordt zo'n uitdeling georganiseerd door een dorpsvertegenwoordiger, of iemand anders met aanzien. Wij gaan er met een koffer vol brillen heen, organiseren dat het passen zo rustig en goed mogelijk verloopt, en zien altijd vele blije gezichten.

 

FIETSENPROJECT

In de loop der tijd proberen we alle sponsorkinderen een fiets te geven. Terwijl veel kinderen vaak lang onderweg zijn om naar school te lopen, in de hitte, zijn ze met een fiets veel sneller ter plaatse. Als er in een gezin een fiets is, vergroot dat de actieradius en dus de mogelijkheden van het hele gezin. Inmiddels kregen alle kinderen in het jaar dat ze 10 jaar werden, een nieuwe fiets. De fietsen worden meestal betaald uit acties die hiervoor speciaal worden georganiseerd. Soms schenkt iemand die bij Janny op bezoek is in Anuradhapura en voor eigen vevoer tijdens die weken een fiets koopt, bij vertrek deze fiets aan een kind. Een fiets kost momenteel (2017) ca. 110 euro.

Ook voor 2017 is er weer een sponsor gevonden die alle 10-jarigen voorziet van een fiets.