ZOMERNIEUWS 2014

september 2014, Netty Tiggelman

Goedendag supporters, donateurs, (kind)sponsoren, vrijwilligers, vrienden, relaties,
zoals beloofd bij de Nieuwsbrief-zending in januari sturen we u voor de eerste keer ZOMERNIEUWS 2014 SRI LANKA SUPPORT. Met het nieuws over hetgeen we afgelopen half jaar met jullie hulp hebben kunnen doen en waar we mee bezig zijn, zowel hier als op Sri Lanka.

Naast de schooltassen-met-inhoud in december bedenken Janny en Senpathi in april iets leuks, handigs of nuttigs voor de kinderen. Denk aan een hygiënepakket, een mooie handdoek, een voedselpakket, een foto-album, paar leesboeken, speelgoed etc etc.

Dit jaar heeft ieder sponsorkind in mei twee jonge boompjes gekregen om bij het kind thuis te planten: twee jackfruit-trees. Dit is een stevige fruitboom, die altijd goed fruit oplevert.

Een aantal jaren geleden heeft een sponsor zijn pensionerings-bijdrage voor EHBO-kasten voor de scholen gedoneerd. Met geld van de verkoop van boeken in Middelburg zijn deze EHBO-kisten aangevuld. Ook dit jaar gaat de verkoop van de boeken weer super: benieuwd wat daarmee gaat gebeuren!

De eerste waterfilters zijn geplaatst op een paar scholen: in de gesprekken afgelopen periode met de principals bleek dat de waterfilters een groot succes zijn. De kinderen en leraren drinken zo gezuiverd water. Het zou mooi zijn als we een bijdrage zouden kunnen regelen van Evides bijv, zodat we meer scholen kunnen voorzien van zo'n filter. Als iemand van u een dergelijk contact heeft: we horen het graag!

Het project Interactive English krijgt vorm. Het project gaat een onderwijsmethode stimuleren voor leerlingen van grade 6-11, te beginnen met de teach-the-teacher-model. Een belangrijke voorwaarde is het gebruik van woordenboeken.. Sinds 2008 geven we aan de sponsorkinderen die naar Grade7 gaan een dictionary: ze zijn dan 12-13 jaar. Een 20-tal woordenboeken per school , te beginnen bij de pilot-scholen die aan het project deel gaan nemen, zou een echte support betekenen voor het slagen van het project.

Het eerste benefietconcert 3 augustus in de Wandelkerk in Middelburg trok veel belangstelling en was een fijne kennismaking. Zaterdag 27 september volgt een tweede concert, in Arnemuiden: zie poster in de bijlage. Deze concerten zijn spontaan aangeboden en geven SLS de kans haar werk meer bekendheid te geven. Zegt het voort, iedereen is van harte welkom!

Tarief 2015

Sinds 2009, het einde van de oorlog, gaat het in Sri Lanka wat beter. Dat is te zien aan betere wegen, verbeteringen in de steden, meer auto's, meer toerisme. Jammer genoeg is die betere welvaart nog niet doorgedrongen in de buitengebieden en merken de arme mensen daar nog niet veel van, terwijl de prijzen van allerlei dagelijkse zaken en producten wel gestegen zijn.

U weet dat we alles in Sri Lanka regelen en kopen, daarmee helpen we ook de economie. Als we willen blijven doen wat we nu doen hebben we meer geld nodig. Daarom gaat het bedrag dat we aan de kinderen per jaar willen besteden met een tientje omhoog: vanaf 2015 vragen we 110 euro per jaar per sponsorkind. Hopelijk blijft u uw sponsorkind steunen!