Vakantie en project in één

 

Anouk Hofstee, augustus 2015

Wij zijn weer terug van een supervakantie! Het was echt een fantastische ervaring. Wat een mooi land, met vriendelijke , hartelijke mensen, en wat een leuke dag hadden we op de school!

Op de Ilandagahawewa Vid. werden ontvangen door een grotere groep dan wij hadden verwacht. We gingen uit van een kind of 6,7 (die gesponsord worden door SLS), maar de hele school was uitgelopen, met alle moeders, jongere broertjes en zusjes, iedereen in de mooiste kleding en met het lekkerste eten. We waren er ondersteboven van. Zo erg dat Freek (de jongste uit ons gezelschap) in tranen uitbarstte. De schriftjes, scharen, kleurpotloden en stickers die we voor de kinderen hadden meegenomen hebben we maar aan een van de leerkrachten gegeven om naderhand te verdelen, we hadden alles maar in 12-voud ingekocht.
Na een heerlijk ontbijt hebben we de school bezichtigd en is Senpathi met een van ons verf gaan halen. De rest heeft het klaslokaal schoolgemaakt, de muren afgenomen, kikkers verwijderd van onder een plank aan de muur, spinnen uit de kast verjaagd en planken op maat gemaakt voor in de kast. Uiteraard onder toeziend oog van alle kinderen en hun moeders. Sommige leerlingen wilden helpen bij het schoonmaken en dat leverde hen een sticker op. Dat wilde de rest natuurlijk ook: Ieke had het er maar moeilijk mee om iedereen een klusje te geven om een sticker te verdienen.
De verf (4 grote potten) bleek voldoende voor in elk geval 4 of 5 lokalen. Wij hebben er één opgeknapt in de tijd die we hadden. Jammer genoeg hadden we de vlaggetjes in het hotel laten staan: die zijn de volgende morgen door een van de leerkrachten opgehaald.

Waar we ons sterk voor willen maken (maar dat lukt niet zonder Janny’s hulp als ambassadeur van SLS) is het op laten knappen van het leerkrachtenverblijf. Dat is nu een krot dat niet meer geschikt is als verblijf. De school heeft een begroting laten maken en die aan ons aangeboden. Geld inzamelen willen we proberen via de school van Marjolein (de Jenaplanschool Wittevrouwen in Utrecht). De kinderen van die school kiezen jaarlijks een goed doel  voor hun sponsoractie. We hebben Janny gevraagd om haar verhaal te komen vertellen voor de kinderraad en zo, samen met de foto’s en het filmpje dat wij hebben gemaakt van ons verblijf, de kinderen te overtuigen van SLS als goed doel. Wanneer en hoe is nog niet bekend, maar dat is gemakkelijk te regelen …